top of page
20230226_145851 (1).jpg
De praktijk: Afbeelding

De praktijk en werkwijze

Een zwangerschap, bevalling en kraamperiode geven grote veranderingen in het leven van jou en je partner. Wij streven ernaar om jullie in deze periode zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Wat wij belangrijk vinden is dat we elkaar leren kennen en bespreken waarover keuzes gemaakt dienen te worden, zodat je echt de zorg krijgt die bij je past.  

Ive is een kleinschalige praktijk met 2 verloskundigen. We hebben een locatie in Zevenhuizen en per 1 augustus 2023 ook in Waddinxveen. Op de praktijk is alles aanwezig om verloskundige zorg te verlenen. Echo's worden gemaakt door echocentrum In Zwang. 


Wij nemen maar een beperkt aantal cliënten aan om zo optimaal de tijd te hebben voor jullie. Voor de reguliere controles plannen we 30 minuten, het gesprek over de bevalling doen we rond 34 weken bij jullie thuis. Daarnaast is het mogelijk om de afspraken om en om bij jullie thuis te krijgen. Wel zo makkelijk als jullie al een kindje hebben. Tijdens de bevalling bieden we begeleiding op maat aan en ook na de bevalling blijven we betrokken door gemiddeld 3 keer langs te komen. 6 weken na de bevalling zien we je nog een laatste keer op de praktijk voor de nacontrole. 

De praktijk: De kliniek
De praktijk: Pro Gallery

Veelgestelde vragen over de praktijk

Krijg ik minder echo's doordat je de echo's niet zelf maakt?

In principe krijg je net zo veel echo's als in andere praktijken. Het verschil is alleen dat wij ze niet zelf maken. Om echo's te kunnen maken heb je namelijk een aanvullende opleiding nodig. Een vroege echo bieden sommige praktijken als service aan, maar deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar als daar geen indicatie voor is. Deze echo kunnen jullie uiteraard ook krijgen, alleen is deze dan voor eigen kosten (40 euro). Dat is het enige verschil tussen onze praktijk en andere praktijken.

Ben je een caseload verloskundige?

Nee, wij zitten tussen caseload en reguliere praktijken in. Bij caseload heb je 1 vaste verloskundige en zie je mogelijk af en toe een collega. Wij werken met z'n tweeën dus je kunt ons beide tegen komen. Dat is kleinschalige zorg. Dan heb je nog reguliere praktijken waar minimaal 3 verloskundigen werken.

Hoe zit het met achterwacht?

Door het beperkte aantal cliënten komt het vrijwel nooit voor dat we dubbel staan. Als dit wel het geval is bellen Marit en ik elkaar. We weten elkaars rooster en stemmen dat op elkaar af.

Reken je een eigen bijdrage voor de zorg?

Nee, alle zorg die we leveren valt onder de basisverzekering. We hebben er bewust voor gekozen geen eigen bijdrage te vragen, omdat we willen dat de zorg die we leveren voor iedereen toegankelijk is.

Hoeveel cliënten neem je per maand aan?

Per maand nemen we als praktijk gemiddeld 6 tot 8 cliënten aan. Ter vergelijking een middelgrote praktijk neemt gemiddeld 20-25 cliënten per maand aan waarbij ook 1 verloskundige per 24 uur dienst heeft.

Met welke ziekenhuizen werk je samen?

Wij werken samen met het Groene Hart ziekenhuis en IJsselland ziekenhuis. Indien nodig wijken we uit naar het Hagaziekenhuis (voorheen Langeland).

Kan ik een kennismakingsgesprek krijgen?

Ja, dat kan. Alleen is het in het verleden voorgekomen dat cliënten dit bij meerdere praktijken aangevraagd hadden en wij daardoor soms lang aan het wachten was op een antwoord. Het gevolg was dat we cliënten die zich later aanmelden moest vertellen dat we nog niet wisten of er plek was. Dat is onrustig voor hun, maar ook voor ons. Daarnaast plannen we voor een kennismakingsgesprek een uur en kan dat ook bij jullie thuis als jullie dat willen.


Om die reden hebben we besloten dat een gesprek mogelijk is, maar indien jullie besluiten om toch naar een andere praktijk te gaan we 35 euro incl. btw. voor het gesprek rekenen. Kiezen jullie voor mij of blijkt er bij de intake echt geen klik te zijn dan hoeven jullie dit uiteraard niet te betalen. Verder is het verzoek om binnen 2 dagen te laten weten wat jullie hebben besloten. 

De praktijk: Veelgestelde vragen
bottom of page