top of page
ive-verloskundigen-23 (1).jpg

Wie werken er in de praktijk?

Wie zijn wij? : Ons team
ive-verloskundigen-20 (1).jpg

Anne Flohr - de Vries

Verloskundige en praktijkhouder

Als kind wist ik al dat ik de zorg in wilde. Daarom heb ik eerst verpleegkunde gestudeerd. Tijdens mijn opleiding tot verloskundige heb ik 2,5 jaar als verpleegkundige in een hospice gewerkt. De totaal andere kant van het leven. Het bijstaan van mensen in een emotionele tijd past echt bij mij. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar in een verloskundigenpraktijk in Delft gewerkt en ik kan niet anders zeggen dan dat ik nog elke dag trots ben dat ik dit beroep kan uitoefenen. 

In mijn vrije uurtje vind ik het heerlijk om te haken en als we op vakantie gaan is dat meestal richting Scandinavië.

Inmiddels heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om zwanger te zijn en zijn mijn man en ik in oktober 2022 trotse ouders geworden van een dochter Charlotte. 

ive-verloskundigen-18.jpg

Marit Krijgsman

Verloskundige
(werkzaam t/m april, daarna met zwangerschapsverlof. Marrit neemt haar over)

Ik ben Marit en samen met mijn vriend en kat woon ik in Schiedam. Ik heb al sinds ik een kind was verloskundige willen worden en dat ben ik nu! 

Het mooiste vind ik het proces aanschouwen waarin jullie ouders worden en dat mogen begeleiden. Anne en ik hebben elkaar ooit leren kennen, omdat zij mijn stagebegeleidster was. We hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden en hebben hierna contact gehouden. Op die manier ben ik bij haar praktijk gekomen om met haar samen te werken. Ik kijk er naar uit om jullie tegen te komen in de praktijk! 

20240204_210808_0000.jpg

Marrit Rietkerk-van Rietschoten

Verloskundige (neemt Marit over vanaf mei)

Ik ben Marrit Rietkerk-van Rietschoten en voel me verloskundige in hart en nieren.

Oorspronkelijk kom ik uit (het nuchtere) Twente. Voor mijn opleiding in Rotterdam ben ik hier in de randstad komen wonen. Na mijn opleiding ben ik nog even op Rotterdam Zuid blijven wonen en werken. Afgelopen zomer trouwde ik met Sven en verhuisden we naar Waddinxveen om ons buiten de grote stad te settelen. Dit bevalt tot nu toe goed!


Wat betreft de verloskunde: keer op keer besef ik me wat een voorrecht het is om cliënten (met of zonder partner aan hun zijde) te begeleiden tijdens hele intense momenten. Mijn streven voor alle ouders is dat zij met een positief gevoel terugkijken naar hoe het is gegaan. Liefst tref ik in het kraambed stralende ouders aan die kunnen zeggen dat zij enorm trots zijn op hoe ze het hebben gedaan.

bottom of page