top of page

Wie werken er in de praktijk?

Leer ons al een beetje kennen.

We werken met z'n tweeën, maar doordat we het aantal cliënten beperken is de kans dat we dubbel staan heel erg klein. Mocht het toch gebeuren, dan bellen we eerst elkaar.

Over ons: Ons team
ive-verloskundigen-20 (1).jpg

Anne Flohr - de Vries

Verloskundige

Als kind wist ik al dat ik de zorg in wilde. Daarom heb ik eerst verpleegkunde gestudeerd. Tijdens mijn opleiding tot verloskundige heb ik 2,5 jaar als verpleegkundige in een hospice gewerkt. De totaal andere kant van het leven. Het bijstaan van mensen in een emotionele tijd past echt bij mij. Binnen de verloskunde heb ik dan ook een extra passie voor het begeleiden van koppels na een fertiliteitstraject of een emotionele vorige zwangerschap. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar in een verloskundigenpraktijk in Delft gewerkt en ik kan niet anders zeggen dan dat ik nog elke dag trots ben dat ik dit beroep kan uitoefenen. 

In mijn vrije uurtje vind ik het heerlijk om te haken en als we op vakantie gaan is dat meestal richting Scandinavië.

Inmiddels heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om zwanger te zijn en zijn mijn man en ik in oktober 2022 trotse ouders geworden van een dochter Charlotte. 

20240204_210808_0000.jpg

Marrit Rietkerk-van Rietschoten

Verloskundige

Ik ben Marrit Rietkerk-van Rietschoten en voel me verloskundige in hart en nieren.

Oorspronkelijk kom ik uit (het nuchtere) Twente. Voor mijn opleiding in Rotterdam ben ik hier in de randstad komen wonen. Na mijn opleiding ben ik nog even op Rotterdam Zuid blijven wonen en werken. Afgelopen zomer trouwde ik met Sven en verhuisden we naar Waddinxveen om ons buiten de grote stad te settelen. Dit bevalt tot nu toe goed!

Wat betreft de verloskunde: keer op keer besef ik me wat een voorrecht het is om cliënten (en hun eventuele partner) te begeleiden tijdens hele intense momenten. Ik zie het als een zegen dat ik dit mag doen. Mijn streven voor alle ouders is dat zij met een positief gevoel terugkijken naar hoe het is gegaan. Liefst tref ik in het kraambed stralende ouders aan die kunnen zeggen dat zij enorm trots zijn op hoe ze het hebben gedaan.

Test (1).png

Over de naam
Ive verloskundigen

Noorwegen is van Anne (praktijkhouder) een geliefd land. De schoonheid van het landschap maakt iets los en een grote droom is om er ooit te gaan wonen.  


Ive is een Noorse meisjesnaam en betekent Taxusboom. In de oude Noorse geschriften hadden de Vikingen een levensboom. Deze levensboom noemde ze de Yggdrasil en zou een Es of Taxusboom zijn. In de verloskunde kijken we altijd de placenta na en daar vormen de vaten een netwerk wat op een levensboom lijkt. Deze achterliggende gedachten maakte dat het Ive verloskundigen is geworden, met een groen logo, omdat een Taxusboom altijd groen blijft.

Over ons: De kliniek
bottom of page