top of page

Kraamzorg

De eerste 8 tot 10 dagen na je bevalling krijgen jullie ondersteuning van een kraamverzorgster. Wij werken nauw samen met de kraamverzorgster die bij jullie in huis is. Zij is onze ogen als wij er niet zijn en belt ons wanneer ze zich zorgen maakt over jou of jullie baby. Wij blijven eindverantwoordelijk. 


In de zwangerschap melden jullie je aan bij een organisatie die jullie aanspreekt. Dat kan lastig zijn, want er zijn heel veel verschillende organisaties. Een aantal tips om een keuze te maken zijn: 

  • Kijk naar de visie van de organisatie. Past dit bij jullie? 

  • Vraag aan vriendinnen die al kinderen hebben bij welke organisatie zij zaten en hoe zij die hebben ervaren.

  • Kijk naar de grootte van de organisatie. Maakt het je niet uit wie je krijgt of vinden jullie het fijn om van te voren al een gezicht te hebben bij een kraamverzorgster. 

  • Als je kiest voor een ZZP'er meld je dan zo vroeg mogelijk in de zwangerschap aan. Ze zitten namelijk snel vol.

Er zijn heel veel kraamzorgorganisaties en de een is niet beter dan de ander. Volg hierin vooral jullie eigen gevoel. Wij hebben korte lijntjes met de volgende kraamverzorgsters/organisaties waardoor je weet wat je aan elkaar hebt: 

- Geliefd kraamzorg (ZZP'er, Christelijk)

- Kraamzorg Patricia (ZZP'er)

- Kraamzorg Jac a Baby (ZZP'er)

- Kraamzorg De Babynurse (ZZP'er, komt niet in Waddinxveen) 

- Babycare kraamzorg (exclusieve samenwerking als praktijk)

Verder zijn er nog een aantal andere organisaties waar jullie prima terecht kunnen zoals Naviva en de Waarden

LET OP! Meld je na een positieve test zo snel mogelijk aan als je kiest voor een ZZP'er en direct na de termijnecho als je kiest voor een grotere organisatie. Aanmelden bij een latere termijn kan gevolgen hebben voor het aantal uur dat je uiteindelijk krijgt. 

Rond 30 weken zwangerschap wordt er door de kraamzorg organisatie een intake bij jullie thuis gepland. Ze nemen dan jullie verwachtingen door en bespreken hoeveel uren kraamzorg jullie kunnen krijgen. Meestal is dit ongeveer 49 uur verdeeld over 8 dagen, waarbij ze de eerste dagen er volledige dagen is en aan het einde van de week nog 4 uur per dag. 

Kraamzorg: De kliniek
bottom of page